Politisk istid: Lavrov avbryter Berlinbesök efter att Maas har klippt besöksprogrammet


Ett besök av den ryska utrikesministern i Berlin planerades i morgon den 15 september. Det finns nog att prata om, men Heiko Maas har förkortat den överenskomna tiden för den personliga diskussionen. Lavrov avbröt sedan besöket eftersom “det ursprungliga målet med besöket inte längre är relevant”.
I sina ansträngningar att ytterligare skada förbindelserna mellan Tyskland och Ryssland tar den tyska regeringen avgörande steg. Den tyska regeringen, som alltid talar om behovet av dialog, bryter av dialoger eller begränsar dem allvarligt. Ett annat exempel blev känt idag som ledde till att den ryska utrikesministern avvisade Berlin.
Mötet den 15 september hade planerats under lång tid, anledningen var slutet på ”Tysk-ryska året för universitetssamarbete och vetenskap 2018/2020”, vid det formella avslutningsevenemanget som Maas och Lavrov skulle tala. Maas hade redan avbrutit sitt deltagande i början av september och förkortade massivt den ursprungligen överenskomna tiden för en-till-en-diskussioner. Detta är anmärkningsvärt när man tänker på att Tyskland kräver förklaringar från Ryssland i Navalny-fallet och hela tiden talar om det faktum att dialogen med Ryssland inte bör släppas. Den federala regeringens ord och gärningar motsäger varandra, för just nu bör vi inte låta tråden i konversationen bryta. Men förkortningen av tiden för det personliga samtalet torpederar den nödvändiga dialogen.
Som ett resultat meddelade det ryska utrikesministeriet att det skulle avbryta resan helt. Jag har översatt det officiella pressmeddelandet från det ryska utrikesministeriet för fullständighetens skull.
Början på översättningen:
Som känt enades man om för Rysslands utrikesminister Lavrovs besök i Berlin och förfarandena för det gemensamma deltagandet med den tyska utrikesministern Maas i avslutningsceremonin den 15 september 2020 i Berlin för ett år sedan och under samtalen i Moskva den 11 september 2020. Augusti 2020 bekräftat.
Den 3 september i år meddelade den tyska sidan ändringar i Heiko Maas arbetsplan, i samband med vilken hans deltagande i ceremonin avbröts, och endast en och en halv timme görs tillgänglig för de bilaterala förhandlingarna.
På detta sätt är det ursprungliga huvudsyftet med Sergei Lavrovs resa till den tyska huvudstaden inte längre relevant och det föreslagna formatet för bilaterala förhandlingar har begränsats kraftigt. Mot denna bakgrund beslutades att avbryta besöket. Den relevanta informationen förmedlades till den tyska sidan. Med hänsyn till vikten och den framgångsrika avslutningen av det “tysk-ryska året för universitetssamarbete och vetenskap” kommer Sergei Lavrov att skicka en hälsning till deltagarna i avslutningsceremonin.
Tillägg: Om du är intresserad av hur propagandan för Spiegel fungerar rekommenderar jag en artikel i Spiegel som den tidigare nyhetstidningen publicerade dagen efter min artikel. Der Spiegel sprang rubriken “Rysslands utrikesminister – Lavrov avvisar Maas erbjudande om samtal” och presenterade det som om mötet kom överens om för ett år sedan var ett “erbjudande om samtal” från Heiko Maas. Men för det första hade mötet planerats i ett år och för det andra: Hur länge har du förkortat tiden för samtal när du ger ett “erbjudande att prata”?
Der Spiegel skildrar dessa som påståenden av ryssarna, även om vem som helst kan verifiera det. Syftet med sådana artiklar är tydligt: ​​rubriken är avsedd att ge läsaren ett falskt intryck av att ryssarna inte ville prata. Och den som läser artikeln, denna lögn förmedlas av varandra ord som “påstådda”, som ska göra de ryska uttalandena opålitliga:
”Ingenting kommer att bli ett möte mellan Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och hans tyska motsvarighet Heiko Maas i Berlin. Anledningen är förmodligen en ändring av schemat för den tyska sidan. “
Detta rapporterar inte, det är propaganda genom att omedvetet påverka läsarna. Det skulle rapportera om Spiegel kunde få båda sidor att säga och så att varje läsare kan övertyga sig själv att det faktiskt är hur ryssarna har rapporterat det. Det skulle vara lätt att döma ryssarna för lögnen om det tyska utrikesministeriet rapporterar och bevisar att dessa nedskärningar av programmet, som ryssarna kritiserade, inte inträffade.
Eftersom detta inte är möjligt använder Der Spiegel sådana formuleringar som är avsedda att göra den ryska deklarationen opålitlig. Propaganda …

Översatt by Alfonso

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s