Ryssland förlänger sanktionerna mot EU, tyska Bönder beklaga beslutet.

Putin förlänger sanktionerna mot EU på onsdagen. Det mest utsatt områden är livsmedel industrin. Tyska Bönderna klagar över stor förluster och hoppas på att TTIP skall kompensera förlusterna.

Ryssland reagerade omedelbart och förlängde sina sanktioner mot EU ett år, enligt ett uttalande av president Putin till nyheterna Interfax. Ryssland har även förlängt importen av västliga livsmedel. Moskva ser tillfället att bygga upp sin egen livsmedels produktion. De ryska livsmedelsminister föreslog även att importen skulle utvidgas även till blommor, meddela nyhetsbyrån TASS. Eu förlängde sanktionerna till slutet av 2016.

Sanktionera mot Tyskland påverkar, menar lantbruksministern Joachim Rukwied, och har brutala följder mot bönderna, på grund av de ryska sanktionerna. Sanktionerna mot Ryssland har påverkad gris priset, som föll tillsammans med mjölk, kraftig, menade deltagarna i den tyska landbruks utställningen i Erfurt. På grund av denna minskning hoppas bönderna att exporten till andra länder skall öka, och hoppas på att exporten till USA kommer igång efter TTIP förhandlingarna.

Under landbruksmässan i Erfurt, uppmanade de tyska bönderna att EU skall upphäva sitt import stopptill Ryssland.

Ryssland menar, framförallt inom livsmedelssektorn, har sanktionerna hjälp till att de ryska bönderna har profiterad på.

Förut har EU förlängt sanktionerna mot Ryssland, utan att tala om på vilka grunder. Moskva har därför tagit motåtgärder och införd totalstopp för alla livsmedel tills vidare.

Upp till 2 millioner arbetsplatser förlorar Tyskland, efter att importen av livsmedel har införts. Detta bidra till milliard förluster i den Europeiska handeln.

EU är mycket splittrad på grund av dessa sanktioner. Merkel är officiellt för en förlängning av sanktionerna. Frankrike intar inte en motsatt ståndpunkt. Detta kan bero på att de två mistral –  krigsskepp som Ryssland har beställd, med dem beror även 2500 arbetsplatser.

Framförallt Polen och Baltikum tränger på att man skall fortsätta sanktionerna. Länderna hoppas på inkomster genom en stark närvaro av NATO i deras länder. Mot sanktionerna talas tydligast Österrike, Cypern, Grekland, Tjeckien, Italien, Spanien, Ungern och Slovakien.

Alfons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s